De Floralia groeit: dit jaar 40 deelnemende groepen

Ze zijn de onmisbare schakel van de Floralia: de deelnemende groepen. Vaak vanaf het voorjaar aan het vergaderen over het ontwerp, en daarna in de schuren bouwen aan de constructie voor het aankomend jaar. Gelukkig maken vele handen licht werk, en zit je samen met je vrienden of buren in een groep.

Wij zijn erg blij dat we als evenement groeien in het aantal deelnemende groepen. Dit waren er vorig jaar 37, en in 2023 zullen dat er 40 zijn. Daar zijn we erg trots op!

Dit jaar is er geen overkoepelend thema. Wat voor mozaïeken je kunt verwachten in het Floralia weekend? Nou, onder andere: odes aan bijzondere muzikanten, bekende tv shows worden nagemaakt, er wordt een jubileum gevierd, er staan zelfs wat kunstenaars tussen, er is een terugblik naar de oorlogsjaren, en natuurlijk ontbreken de royals niet.

Hoe dat er precies uit komt te zien, zie je op 16 en 17 september aan de Dorpsstraat.